Dakisolatie

Bij dakisolatie voor Pannendaken of platte daken kunt u kiezen voor verschillende methodes én materialen. Wij brengen graag een bezoekje aan uw woning, voor een advies op maat.


Isolatie van buitenaf of van binnenuit?

Voor een optimaal resultaat en een hoge isolatiewaarde is isoleren vanaf de buitenzijde aan te bevelen. In dat geval halen wij de pannen, panlatten, tengels en het dakbeschot van uw dak, waarna we een isolatieplaat naar keuze aanbrengen en het dak opnieuw opbouwen. U hebt vervolgens jarenlang geen omkijken meer naar uw dak. Kiest u voor na-isolatie, dan wordt een isolatieplaat op het bestaande dakbeschot aangebracht, waarna er nieuwe tengels, panlatten en dakpannen worden gemonteerd.

Indien gewenst kunnen we isolatiemateriaal aanbrengen vanaf de binnenkant van de woning, waarbij we aan de hand van de bestaande situatie kiezen we voor een passend materiaal. Belangrijk hierbij is om in uw achterhoofd te houden dat niet álle delen van uw dak van binnenuit te isoleren zijn. Op plekken waar zich tussenwanden of balken bevinden, kan niet geïsoleerd worden. Hierdoor ontstaan koudebruggen in uw isolatiepakket. Daarom heeft van buitenaf isoleren onze voorkeur.

Alles onder één dak verwerkt onder andere:

  • Dakplaten van Opstalan/Unilin, Isobouw, Kingspan/Unidek: dit betreft isolatieplaten voor het hellende dak, in verschillende isolatiewaarden.
  • SF 19 Isolatiefolie: een dunne, isolerende folie voor het hellend dak, die nauwelijks invloed heeft op de daklijn. Bestaande onderdelen als de schoorsteen, dakkapel en dergelijke hoeven niet te worden opgehoogd.
  • Glas/steenwol: een goede keuze wanneer u uw woning vanaf de binnenzijde wilt na-isoleren.
  • Pir isolatie: een goede na-isolatie voor platte en hellende daken. Dit materiaal biedt een hoge isolatiewaarde, tegen een minimale materiaaldikte.

Dakfolie voor pannen daken

Vocht kan aanhoudende problemen in woonhuizen veroorzaken. Wanneer het vocht in staat is om in de dakconstructie door te dringen, kan schimmelvorming of zelfs rot ontstaan, met lekkages tot gevolg. Hezemans Dakwerken levert en monteert diverse vochtregulerende folies, ter voorkoming van inwendige condensatie. Welke folie geschikt is voor uw dak, hangt af van uw bestaande dakopbouw. Wij komen graag bij u langs voor een vrijblijvend advies op maat.
Contact met uw dakdekker

Woont u in Eindhoven en bent u op zoek naar een vakkundige dakdekker? Neem dan contact met ons op via 0622180297. Bij acute problemen met uw dakbedekking zijn wij dag en nacht bereikbaar.


Kies voor dakisolatie en bespaar op uw energiekosten

Indien u de keuze hebt gemaakt om uw dak te renoveren, kunnen wij uw dak tevens isoleren. Een goed geïsoleerd dak draagt namelijk bij aan de verhoging van uw wooncomfort. Door het behoud van de warmte in uw woning, zullen de kosten van uw energierekening omlaag gaan. Hierdoor verdient u niet alleen uw investering terug, u draagt tevens uw steentje bij aan een beter milieu.